"Росія постійно порушує договори": віцепрезидент Європарламенту заявив, що «Північний потік-2» має бути у пакеті санкцій проти РФ

"Росія постійно порушує договори": віцепрезидент Європарламенту заявив, що «Північний потік-2» має бути у пакеті санкцій проти РФ
“Північний потік - 2” — російський газопровід, збудований в обхід України.

У Європарламенті переконані, що газопровід «Північний потік-2» має бути включений до санкційного пакету проти Росії з метою примусу Кремля до миру та дотримання міжнародного права і договорів.

Про це заявив перший віцепрезидент Європарламенту, член «Австрійської народної партії» Отмар Карас в інтерв’ю австрійському суспільному мовнику ORF.

Європейський парламент, який я представляю як новообраний віце-президент, завжди виступав за внесення «Північного потоку-2» у санкційний пакет, — заявив Карас.

За його словами, у розпорядженні ЄС є «цілий набір інструментів», включаючи міжнародну платіжну систему SWIFT, заборони на в’їзд, санкції у фінансовому секторі, обмежувальні заходи проти російських компаній та олігархів.

Він додав, що санкції проти РФ стоять на порядку денному через поведінку Кремля, який порушує міжнародні договори та угоди і не поважає основоположні принципи про суверенітет і територіальну цілісність держав.

Росія порушує постійно — в Криму, на сході України. Вона порушує міжнародне право. Мілітаризація та погрози з боку Росії йдуть всупереч міжнародному та європейському праву, — заявив перший віцепрезидент Європарламенту.

Як зазначив австрійський політик, ЄС завжди виступає за діалог, але він також буде відстоювати інтереси Європи і стояти за дотримання договорів і угод. На думку Караса, політика Росії щодо України, а також щодо деяких європейських країн, спрямована на дестабілізацію та ослаблення об’єднаної Європи.

Нагадаємо, раніше Порошенко закликав ввести санкції проти "Північного потоку-2".

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Loading...
Load next