У лютому значно збільшився імпорт газу до України

У лютому значно збільшився імпорт газу до України
НАК "Нафтогаз" почав купувати валюту для імпорту газу, аби не спричиняти у майбутньому надривів на ринку.

З початку лютого значно збільшився імпорт газу до України, щоденний обсяг імпорту складає 13,5-14 млн м3 на добу. Про це повідомив голова Оператора ГТС України Сергій Макогон.

Більша частина імпорту надходить з Угорщини - в середньому 5,5 млн м3 на добу. Приблизно 5 млн м3 надходить зі Словаччини, решта - в основному віртуальним реверсом з Польші.

А всього з початку лютого було імпортовано 162 млн м3, з початку року - 218 м3. Експорт/реекспорт газу складає 2-2,5 млн м3 на добу.

У зв’язку з незвичайно теплою погодою та високою вартістю газу, що призвело до скорочення споживання газу промисловими споживачами, значно скоротилося споживання газу в Україні, - зазначив він. 

НАК "Нафтогаз" з лютого розпочав імпорт газу та планує всього за місяць закупити 300 мільйонів кубометрів газу. З урахуванням ринкових цін, такий обсяг імпорту може коштувати НАКу від 7,6 млрд грн до 8,5 млрд грн.

Для проходження наступного опалювального сезону Україні доведеться імпортувати газ, на що знадобиться близько 7 млрд доларів.

Нагадаємо, як платити за опалення вдвічі менше: у Кабміні розповіли, як можна заощадити. Українцям потрібно дещо модернізувати своє житло.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Україна активізувалася в цьому процесі": Арахамія заявив про друге дихання в боротьбі з "Північним потоком-2" "Україна активізувалася в цьому процесі": Арахамія заявив про друге дихання в боротьбі з "Північним потоком-2"
Скандальний газопровід "Північний потік-2" Росія збудувала в обхід України. Зокрема, на початку вересня 2021 року РФ оголосила про завершення будівництва газопроводу й вже до кінця року планує здійснити перші поставки газу через нього.
"Україна може відмовитися від імпорту газу протягом 5 років", — Вітренко "Україна може відмовитися від імпорту газу протягом 5 років", — Вітренко
На Українському газовому інвестиційному конгресі учасники обговорили перспективи України розвинути власний видобуток газу та відмовитись від імпорту.
"Нафтогаз" назвав ціну річного тарифу на газ в Україні "Нафтогаз" назвав ціну річного тарифу на газ в Україні
У "Нафтогазі" назвали фіксований річний тариф на газ який діятиме для українського населення вже з 1 травня. Зокрема усі клієнти цієї компанії протягом 2021 року платитимуть за газ ціну в 7,96 гривні за кубометр.
Loading...
Load next