"Це значно крутіше ніж SWIFT", - Центробанку заборонили використовувати золото-валютний резерв

"Це значно крутіше ніж SWIFT", - Центробанку заборонили використовувати золото-валютний резерв

Наші Західні партнери зробили стратегічний хід, залякавши Росію відключенням від платіжної системи SWIFT. Поки Росія нарощувала валютні резерви, Захід вдарив санкціями, де цього не очікували — по золото-валютному фонду. 

Про це пише "Центр протидії корупції", передає "ПравдаТУТ News".

Поки Росія готувалася, що їй вимкнуть SWIFT і нарощувала валютні резерви, наші Західні партнери зробили стратегічний обхідний маневр і вдарили там, де Путін не чекав — по їхнім золото-валютних резервах. 

Нові санкції забороняють Центробанку (аналог нашого НБУ) - використовувати свої золото-валютні резерви, які були "заначкою" і мали б допомогти Путіну згладити ефект від Західних санкцій. 

Росія має $630 млрд в золото-валютних резервах, майже всі ці гроші зберігаються на Заході, лише $60 млрд в Китаї, і $130 млрд в самій Росії у золоті.

Російській економіці кінець. Це значно крутіше, ніж  заборона SWIFT банкам (санкції по якому можна ще буде розширяти).

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Дефолт росії стає питанням уже навіть не місяців, а тижнів, — Шмигаль (відео) Дефолт росії стає питанням уже навіть не місяців, а тижнів, — Шмигаль (відео)
Прем'єр зазначив, що в ЄС розпочинають обговорення нафтового ембарго.
ЄС буде змушений ввести ембарго на російську нафту та газ, — Президент Євроради ЄС буде змушений ввести ембарго на російську нафту та газ, — Президент Євроради
Цей крок, за його словами, необхідний для припинення війни в Україні.
Loading...
Load next