Потужна підтримка: Австралія вдарить по росії новими санкціями, а Україні дасть гроші і вугілля

Потужна підтримка: Австралія вдарить по росії новими санкціями, а Україні дасть гроші і вугілля

Австралія надасть Україні 51 млн дол. допомоги та як мінімум 70 тонн енергетичного вугілля (безоплатно). Крім того, в країні запроваджено тимчасові візи для українських біженців. Санкції Австралії щодо росії, що напала на Україну, посилюються – заборонено експорт до рф глинозему та алюмінієвих руд.

Про це повідомив уряд Австралії, передає OBOZREVATEL.

Уряд розширить свою підтримку України та застосує до росії подальші каральні заходи у відповідь на її безжалісну та незаконну агресію проти України. Ці додаткові заходи допоможуть росії заплатити високу ціну за кричуще порушення Статуту ООН та зневагу міжнародного гуманітарного права, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 51 млн доларів для України виділяється двома частинами. Пакет військової допомоги становить 21 млн дол. Ще 30 млн дол. виділяється на екстрені гуманітарні потреби:

  • потреби в освіті та критичні потреби у захисті дітей (10 млн дол.);
  • захист переміщених жінок та дівчат від ґендерного насильства (8 млн дол.);
  • подолання нестачі продовольства (10 млн дол.);
  • заклик Альянсу надзвичайних дій в Україні (2 млн дол.) – фінансування має залучити додаткові приватні пожертвування.

Врешті-решт, загальна військова допомога від Австралії складе 156 млн дол. Це 91 млн дол. військової допомоги та 65 млн дол. гуманітарної.

Також Австралія передає Україні щонайменше 70 тисяч тонн енергетичного вугілля. Воно необхідне для підтримання вугільних електрогенераторів та постачання електроенергії громадянам.

Уряд Австралії працював з австралійською вугільною промисловістю над пошуком джерел постачання. Whitehaven Coal швидко організував відвантаження, і зараз уряд працює з Whitehaven та урядами України та Польщі, щоб доставити вантаж за першої ж можливості, – повідомили у владі країни.

Своєю чергою таке рішення вже привітало Міненерго України. У відомстві уточнили, що вартість вугілля та його доставки покриватимуть уряд Австралії.

Ми дякуємо нашим австралійським партнерам за допомогу Україні в цей складний час, коли наша держава чинить опір незаконному та жорстокому військовому вторгненню з боку росії, – зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Гуманітарні візи запроваджуються для українців, які були змушені втекти від війни. Така віза буде дійсна протягом 3 років і дозволить людям працювати, навчатися та отримувати доступ до медичного страхування.

З того часу, як почалося вторгнення Росії в Україну, уряд видав майже 4500 віз українцям. З цими візами прибуло понад 600 українців, і щодня їх більшає, – зазначив уряд Австралії.

Крім того, Австралія забороняє експорт глинозему та алюмінієвих руд до росії. Це обмежить можливості рф з виробництва алюмінію, що є важливим у галузі озброєння.

Алюміній є глобальною сировиною для автомобільної, аерокосмічної, пакувальної, машинобудівної та будівельної галузей. Також вона є найважливішою сировиною для військової промисловості, – наголосили в уряді Австралії.

Там наголошують, що алюміній також є важливою експортною позицією для росії. При цьому за його виробництва рф купує 20% необхідного глинозему саме в Австралії.

Нагадаємо, раніше ЄС офіційно затвердив четвертий пакет санкцій проти росії.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео) “Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.
Україна сподівається на продовження санкцій проти газопроводу "Північний потік-2", - Шмигаль Україна сподівається на продовження санкцій проти газопроводу "Північний потік-2", - Шмигаль
Уряд сподіваються на продовження санкцій США проти "Північного потоку-2".
Loading...
Load next