Британія слідом за США відмовляється від російської нафти

Британія слідом за США відмовляється від російської нафти

Британія заявила, що до кінця 2022 року повністю припинить імпорт російської нафти.

Про це повідомив міністр енергетики Британії Квазі Квартенґ, передає Українська правда.

Цей перехід дасть ринку, підприємствам і ланцюгам постачання більш ніж достатньо часу, щоб замінити російський імпорт, який становить 8% попиту Великобританії, – повідомив Квартенґ.

За його словами, підприємствам слід використати цей рік, щоб забезпечити плавний перехід, аби відмова не вплинула на споживачів.

Уряд також працюватиме з компаніями через нову робочу групу з нафти, щоб допомогти їм використати цей період у пошуку альтернативних поставок.

Великобританія є значним виробником нафти та нафтопродуктів, плюс у нас є значні запаси, – заявив міністр. Крім Росії, значна частка імпорту до Британії надходить від США, Нідерландів та країн Перської затоки.

Він зазначив, що "ринок вже почав відмовлятися від російської нафти, і майже 70% сировини наразі не може знайти собі покупців".

Зрештою, хоча Велика Британія не залежить від російського природного газу – 4% поставок – уряд Британії досліджує варіанти, як покінчити з цим взагалі.

Нагадаємо, раніше Байден заявив, що США забороняють весь імпорт російської нафти.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Нафта в Україні перетворюється на кров", — міністр економіки Фінляндії закликав відмовитись від російської нафти "Нафта в Україні перетворюється на кров", — міністр економіки Фінляндії закликав відмовитись від російської нафти
Уряд Фінляндії готовий відмовитися від російських енергоносіїв.
ЄС буде змушений ввести ембарго на російську нафту та газ, — Президент Євроради ЄС буде змушений ввести ембарго на російську нафту та газ, — Президент Євроради
Цей крок, за його словами, необхідний для припинення війни в Україні.
Loading...
Load next