Економічне становище українців під час війни (відео)

Економічне становище українців під час війни (відео)
Через ускладнену від дій окупанта логістичну систему та безліч зруйнованих підприємств, економіка України дещо послаблюється.

Війна війною, а економіку підтримувати потрібно. Через ускладнену від дій окупанта логістичну систему та безліч зруйнованих підприємств, економіка України дещо послаблюється. Зростають ціни на пальне та деякі продукти, та українці кажуть: витрати збільшились, але не суттєво, бо розподіляють кошти на найнеобхідніше.

 Звісно збільшились. На продукти збільшилися, на лікарські засоби збільшилися. Ну загалом так,  чи відчутно, ні не відчутно, але збільшились.

Зараз я економлю вже.

Витрати трішки зросли, але питання в тому, що я з Києва приїхала. Тікали, брали саме необхідне, саме важливе, а саме головне –це життя, здоров’я, турбувалися за своїх дітей. 

 В основному там є паніка, на ЗСУ, на ЗСУ. Тобто, якщо грубо казати, то  так, багато з на чорний день відкладеного пішло на Збройні Сили,  тобто загалом так. Але, якщо брати звичне життя, то крім продуктів ні на що більше.

Насправді наші витрати зменшилися в період війни. Ми особливо грошей ні на що не витрачаємо.  Крім, як на допомогу нашій армії. Тому основна витрата- це допомогти нашій армії.

Лайфхаками як правильно налаштовуватися та адаптуватися до нових витрат ділиться психологиня Богдана Янків. Каже: варто поділити потреби на три колонки і відповідно до них розподілити кошти.

Важливі речі в одній колонці, неважливі в іншій, термінові, так, економіка, так, ми розглядаємо і нетермінові. Витрати на їжу, так. Це базові. Так, сон, їжа, оце власне базові такі наші витрати , щоб вижити, - розказує Богдана Янків, психологиня.

А от економіст Віктор Борщевський закликає зберігати спокій та підтримувати економіку, тобто вести звичайний спосіб життя на мирних територіях.

В нинішніх умовах, зрозуміло, що в будь-якому разі ніхто не буде зараз там  ті гроші марнотратно витрачати, викидати. Єдине, що можна порадити , то не варто тримати десь зараз бігти до банкомату, знімати готівку, ховати під подушку. Там  чи створювати якийсь там доларовий додатковий ажіотаж. Оце напевно робити не варто.

Люди, які живуть у відносно мирних регіонах , бо ясно, що кожен регіон зараз під загрозою, то в принципі там варто зараз вести звичайний спосіб життя, - пояснює Віктор Борщевський, економіст.

Тож, людям на мирних територіях зараз потрібно працювати та створювати робочі місця. До слова, майже 80 підприємств з різних куточків України готові провести релокацію на територію Львівської області.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Названо продукти, які не здорожчають перед великодніми святами Названо продукти, які не здорожчають перед великодніми святами
За прогнозами експертів, впродовж квітня-травня ціни на деякі продукти не зміняться.
Після скасування карантину ціни на житло в Україні злетять на 5-10% – прогноз Після скасування карантину ціни на житло в Україні злетять на 5-10% – прогноз
Деякі київські забудовники вже заявили про те, що в травні ціна «квадрата» зросте мінімум на 5-10%, зазначають в Асоціації фахівців з нерухомості України.
Ціни на АЗС припинили зростання: скільки коштує бензин Ціни на АЗС припинили зростання: скільки коштує бензин
Роздрібні ціни на бензин і дизельне паливо в Україні 20 квітня 2021 року в порівнянні з попереднім торговим днем залишилися на колишньому рівні.
Loading...
Load next