Байден підписав закон, що надає Україні історичні $13,6 млрд

Байден підписав закон, що надає Україні історичні $13,6 млрд

Президент США Джо Байден підписав закон про двопартійне державне фінансування, яким надаються Україні історичні $13,6 млрд.

Я щойно підписав закон про двопартійне державне фінансування, який зберігає уряд відкритим і надає Україні історичні $13,6 млрд. фінансування, - написав він у твіттер.

Байден також зазначив, що "агресія Путіна проти України об'єднала людей в Америці та в усьому світі, щоб діяти невідкладно та рішуче".

Президент США подякував керівництву Конгресу за оперативну роботу, яка підтверджує, що країна має ресурси, необхідні для "продовження рішучої реакції на цю кризу".

У свою чергу, видання The Hill зазначає, що бюджет розраховано на період до вересня.

Проект узгоджувався місяцями, доки був представлений в остаточному вигляді Конгресу США минулого тижня. Після цього він швидко отримав підтримку з боку республіканців та демократів як у Сенаті, так і в Палаті представників.

Нагадаємо, раніше Байден доручив виділити ще 200 млн доларів Україні.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Напередодні зустрічі з Зеленським: Байден виділить $60 млн на допомогу Україні Напередодні зустрічі з Зеленським: Байден виділить $60 млн на допомогу Україні
Згідно з документом, Байден делегував повноваження щодо розподілення допомоги державному секретарю Ентоні Блінкену.
США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України
Сполучені Штати Америки надали фінансову допомогу для розвитку України, зокрема на розширення судової реформи та протидії агресії з боку Рос. Загальна сума американської допомоги становить 155 мільйонів доларів.
Сполучені Штати передали Міноборони України фінансову допомогу на $7,85 млн Сполучені Штати передали Міноборони України фінансову допомогу на $7,85 млн
У США виділили додаткову фінансову допомогу у розмірі 7,5 мільйонів доларів для українських військових та Збройних Сил України.
Loading...
Load next