Напередодні зустрічі з Зеленським: Байден виділить $60 млн на допомогу Україні

Напередодні зустрічі з Зеленським: Байден виділить $60 млн на допомогу Україні
Згідно з документом, Байден делегував повноваження щодо розподілення допомоги державному секретарю Ентоні Блінкену.

Невдовзі Україна отримає від США 60 мільйонів доларів з рахунків Пентагону, які планують витратити на оборону. Про це повідомляє пресслужба Білого дому, 27 серпня, в той час президент США Джо Байден підписав меморандум, який передбачає виділення коштів Україні.

Владою, даною мені Конституцією США, я доручаю державному секретарю спрямувати 60 мільйонів доларів США на оборону та послуги Міністерства оборони, а також на воєнну освіту та підготовку для надання допомоги Україні, - йдеться у меморандумі.

Зокрема, ймовірно, йдеться про частину допомоги у рамках погодженого пакету обсягом 150 млн доларів, другої частини безпекової допомоги для України, який затвердили у червні 2021 року.

Кошти будуть виділені на оборонну продукцію, озброєння, військову освіту і підготовку кадрів.

 Нагадаємо, що у Білому домі підтвердили проведення зустрічі президентів України Володимира Зеленського та лідера США Джо Байдена, яка відбудеться вже наступного тижня.

Окрім того, зустріч президентів стане підтвердженням "тісної співпраці у питаннях енергетичної безпеки, а також підтримки зусиль Президента Зеленського щодо боротьби з корупцією та реалізації програми реформ на основі наших спільних демократичних цінностей"

Читайте також
Подарунок до 30-річчя Незалежності: Зеленський розповів, на що підуть 2,7 млрд доларів траншу від МВФ Подарунок до 30-річчя Незалежності: Зеленський розповів, на що підуть 2,7 млрд доларів траншу від МВФ
Міжнародний валютний фонд виділить з резервних активів 650 мільярдів доларів, з яких 2,7 мільярда підуть в Україну.
Сполучені Штати передали Міноборони України фінансову допомогу на $7,85 млн Сполучені Штати передали Міноборони України фінансову допомогу на $7,85 млн
У США виділили додаткову фінансову допомогу у розмірі 7,5 мільйонів доларів для українських військових та Збройних Сил України.
Зеленський підписав закон: в Україні змінились правила кредитування для мешканців зони АТО та ООС Зеленський підписав закон: в Україні змінились правила кредитування для мешканців зони АТО та ООС
Українцям, які проживають на тимчасово окупованих територіях змінили умови щодо виплат кредитів.
Loading...
Load next