Найпотужніша санкція: ЄС розгляне питання запровадження нафтового ембарго проти росії

Найпотужніша санкція: ЄС розгляне питання запровадження нафтового ембарго проти росії
У ЗМІ зазначають, поки проти такого рішення виступає Німеччина.

Уряди Європейського Союзу обговорюватимуть питання про накладення нафтового ембарго на росію через її вторгнення в Україну. Це відбуватиметься цього тижня в межах зустрічей з президентом США Джо Байденом на серію самітів, покликаних посилити відповідь Заходу на москву.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на власні джерела, передає ПравдаТУТ News.

Прагнучи змусити президента росії ролодимира путіна вивести війська з України, ЄС разом із західними союзниками вже ввів ряд штрафних санкцій, включаючи заморожування активів російського центрального банку.

Ми працюємо над п'ятим раундом санкцій, і пропонується багато нових імен, - сказав високопоставлений дипломат ЄС на умовах анонімності, оскільки обговорення не є публічними.

Уряди ЄС розпочнуть обговорення між міністрами закордонних справ у понеділок, 21 березня, перш ніж Байден прибуде до Брюсселя в четвер, 24 березня, на саміти з союзниками по НАТО, а також ЄС і у форматі "Великої сімки" (G7), включаючи Японію.

На жаль, чотири раунди санкцій ЄС, запроваджені протягом останніх трьох тижнів, у тому числі проти 685 росіян і білорусів, а також проти російських фінансів і торгівлі, поки що не змусили кремль змінити курс в Україні.

Це залишає перед блоком економічно найважчий вибір: чи орієнтуватися на російську нафту, як це зробили Сполучені Штати та Великобританія, але не 27 країн ЄС, враховуючи його залежність від російського газу як енергоносія.

Дипломати повідомили Reuters, що країни Балтії, включаючи Литву, наполягають на введенні ембарго як наступного логічного кроку, тоді як Німеччина застерігає від надто швидких дій через і без того високі ціни на енергоносії в Європі.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Європейський союз звільнить три країни від нафтового ембарго Європейський союз звільнить три країни від нафтового ембарго
ЄС йде на поступки для того, аби жодна країна не наклала вето на впровадження нафтового ембарго проти росії.
Loading...
Load next