Третина українських підприємств зупинили виробництво через війну, - дані ЄБРР

Третина українських підприємств зупинили виробництво через війну, - дані ЄБРР

Близько третини українських підприємств призупинили своє виробництво через повномасштабне вторгнення РФ в Україну. Що, за прогнозами, призведе до того, що економіка країни цього року скоротиться на 20%. Повідомляє ООН.

В ООН, такі підрахунки наводить Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР).

За даними Європейського банку реконструкції та розвитку, цього року економіка України скоротиться на 20%. За оцінками ЄБРР, активні бойові дії ведуться у тих частинах країни, які виробляють близько 60% ВВП, тоді як близько 30% підприємств зупинили виробництво, - йдеться в повідомленні.

ЄБРР заявив, що війна Росії проти України поверне обидві країни в надзвичайно різкий економічний спад за останні 25 років. Однак економіка України різко відновитися у 2023 році, якщо завершення війни відбудеться найближчим часом.

Нагадаємо, що волонтерам здешевили ввезення в Україну автомобілів та безпілотників для військових. 

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Економіка, яка працює, – це забезпечення наших захисників на фронті, – Зеленський (відео) Економіка, яка працює, – це забезпечення наших захисників на фронті, – Зеленський (відео)
Зеленський наголосив: працювати потрібно уже й варто звикнутися із думкою, що не можна чекати моменту, коли жодного пострілу не буде.
Посівна у воєнний час: аграріям спростили доступ до пального і пестицидів Посівна у воєнний час: аграріям спростили доступ до пального і пестицидів
Посівна в Україні через холодну погоду зсувається на кінець березня, а в деяких областях — навіть на першу декаду квітня. Це дасть змогу аграріям краще підготуватися до виходу в поле, повідомив Лещенко.
Loading...
Load next