Нідерланди заборонили своїм компаніям платити за російський газ рублями, – Bloomberg

Нідерланди заборонили своїм компаніям платити за російський газ рублями, – Bloomberg

Уряд Нідерландів заборонив енергетичним компаніям країни платити Росії за газ рублями. Таким чином він погодився з висновком Єврокомісії, що оплата енергоносіїв РФ у рублях є порушенням санкцій.

Про це повідомляє Bloomberg. Там зазначають: експорт газу "Газпрому" до Нідерландів відносно низький за регіональними стандартами: його обсяг становить лише 4% від поставок, здійснених до ЄС та Туреччини у першій половині 2021 року.

Більше того, керівництво Нідерландів протягом двох місяців готувалося до потенційного припинення подачі газу з Росії. За цей час країна подвоїла потужність для імпорту енергоносіїв.

Уряд Нідерландів погоджується із висновком Європейської комісії [що оплата енергоносіїв РФ у рублях є порушенням санкцій]. Це означає, що місцевим компаніям заборонено погоджуватися з цими умовами, – зазначили аналітики.

Також у Нідерландах в травні можна буде придбати українське пиво “Чернігівське”, прибуток піде на допомогу Україні.

Про це повідомляє NOS, передає Укрінформ.

Український пивний бренд “Чернігівське” продаватиметься у Нідерландах з початку травня. А весь прибуток буде передано організаціям, які надають гуманітарну допомогу Україні, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зазвичай цей бренд продається тільки в Україні та там вариться, але власник провідних пивоварень компанії AB InBev у Європі вирішив випускати його в інших країнах. Пиво варитиметься не в Україні, а, зокрема, в Німеччині та Бельгії. AB InBev також володіє Leffe, Jupiler, Hertog Jan та Corona, серед інших.

Очікується, що вдасться надати допомогу Україні на суму не менше п’яти мільйонів євро.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next