Вперше з початку повномасштабного вторгнення: Україна почала експортувати зерно через порт у Румунії

Вперше з початку повномасштабного вторгнення: Україна почала експортувати зерно через порт у Румунії

Попри воєнні дії на території України, в країні продовжують експортувати зернові. Оскільки морські порти України заблоковані російським військовим флотом, зерно експортують через румунський чорноморський порт Констанца. Про це повідомляє агентство Reuters.

Зазначається, що першу партію української кукурудзи обсягом 71 000 тонн завантажили на суховантажне судно Unity N у четвер, 28 квітня. Як повідомив менеджер портового оператора Comvex Віорел Панаїт, вантаж доставлений до Румунії залізницею через український західний кордон.

Підтримка експорту українського зерна означає запобігання колосальній хвилі голоду у світі, спричиненій блокуванням українських портів, — сказав Панаїт.

Повідомляється, що портовий оператор Comvex у Констанці здатний обробляти понад 70 000 тонн зерна на день. Такі можливості є цілком прийнятною альтернативою в порушеному логістичному ланцюжку експорту зернових. За словами Панаїта, ще одну партію обсягом 80 000 тонн українського зерна вже відправлено до Констанци, ще 80 000 тонн затверджено і вони перебувають в дорозі.

Але швидкість руху вантажу Румунією не досить висока, вважає менеджер. Причиною цього є залізнична інфраструктура Румунії, яка потребує оптимізації.

Інфраструктура навколо порту є проблемою для всієї економічної діяльності в Румунії. Повільний транспортний доступ породжує додаткові витрати в багатьох галузях, — зазначив Панаїт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українці, які втратили житло через війну, зможуть обрати нове місце для побудови нового.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Супровід для українських суден, що експортують зерно - The Times Супровід для українських суден, що експортують зерно - The Times
Щоб запобігти глобальному голоду та черговій кризі політики Великої Британії та Литви обговорили шляхи розв'язання проблеми.
Напади росії на зернову мережу України – це крок до усунення конкурента на ринку Напади росії на зернову мережу України – це крок до усунення конкурента на ринку
Таку думку висунув міністр сільського господарства Німеччини.
Loading...
Load next