Кулеба заявив, що Україна робить усе можливе для відновлення експорту продовольства в Африку

Кулеба заявив, що Україна робить усе можливе для відновлення експорту продовольства в Африку

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запевнив ліберійського колегу, що Україна робить усе можливе для відновлення експорту продовольства на африканські ринки.

Про це глава української дипломатії повідомив у Твітері.

Розмовляв зі своїм ліберійським колегою Ді Максвелл Кемайя. Вдячний за підтримку Ліберії в рамках ООН. Україна робить все можливе, щоб експортувати продовольство на африканські ринки, але росія повинна припинити свою незаконну блокаду українських морських портів і припинити підрив глобальної продовольчої безпеки, - написав Кулеба.

Своєю чергою російське вторгнення до України свідомо перетворилося у війну за зерно. Таку позицію озвучила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок на прес-конференції після зустрічі G7.

Про це повідомляє CNN.

Блокада росією українських портів та викрадення зерна з елеваторів є частиною плану з дестабілізації світу. Перебої з постачанням і зростання цін на агропродукцію, на думку Бербок, призведе до голоду.

Ми не повинні бути наївними – це не побічна шкода. Це свідомо обраний інструмент у гібридній війні, що ведеться прямо зараз. росія готує плідний ґрунт для нових криз, щоб навмисне ослабити міжнародну єдність проти війни росії, – заявила очільниця німецького МЗС.

Російські війська регулярно обстрілюють склади з продовольством в Україні, а також вкрали понад 500 тисяч тонн зерна. Частина вкраденого врожаю вже опинилася в союзній рф Сирії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що майже на 90% проведена весняна посівна в Україні.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Супровід для українських суден, що експортують зерно - The Times Супровід для українських суден, що експортують зерно - The Times
Щоб запобігти глобальному голоду та черговій кризі політики Великої Британії та Литви обговорили шляхи розв'язання проблеми.
Напади росії на зернову мережу України – це крок до усунення конкурента на ринку Напади росії на зернову мережу України – це крок до усунення конкурента на ринку
Таку думку висунув міністр сільського господарства Німеччини.
Loading...
Load next