Через протоку Босфор: Туреччина веде переговори з рф і Україною про розблокування експорту зерна

Через протоку Босфор: Туреччина веде переговори з рф і Україною про розблокування експорту зерна

Туреччина веде непублічні переговори з росією та Україною для розблокування експорту українського зерна через протоку Босфор у Чорному морі. Про це інформагентству Reuters повідомив турецький високопосадовець на умовах анонімності, передає "Суспільне".

Туреччина домовляється з росією і Україною про експорт збіжжя з України. Коли з Туреччини мав бути відкритий коридор, з’явився попит на те, щоб це збіжжя дійшло до пунктів призначення. Переговори досі тривають, — повідомило джерело.

Ще двоє співрозмовників Reuters підтвердили проведення таких переговорів. Один із них зазначив, що Росія вважає Туреччину "більш нейтральною", ніж країни Заходу, попри те, що вона є членом НАТО.

Туреччина готова сприяти певному моніторингу експорту (зерна — ред.) з Одеси через Чорне море, оскільки Туреччина традиційно посідає сильні позиції в Чорному морі, й вони (Туреччина — ред.) готові допомогти, — розповів інформагентству дипломат однієї з європейських країн.

Reuters зазначає, що Туреччина має в Чорному морі два фрегати, два підводні човни й шість патрульних човнів. Теоретично саме вони можуть бути залучені для "зеленого коридору", яким українське зерно вивозитиметься через Чорне море.

Нагадаємо, раніше у Литві запропонували провести військово-морську операцію, щоб вивезти зерно з України.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Супровід для українських суден, що експортують зерно - The Times Супровід для українських суден, що експортують зерно - The Times
Щоб запобігти глобальному голоду та черговій кризі політики Великої Британії та Литви обговорили шляхи розв'язання проблеми.
Loading...
Load next