США оголосили про нову військову допомогу Україні на $700 млн

США оголосили про нову військову допомогу Україні на $700 млн

У середу, 1 червня, державний секретар Ентоні Блінкен та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг дали спільний брифінг. Вони оголосили новий пакет воєнної допомоги Україні на $700 млн.

Трансляцію заходу веде канал "Голос Америки". До нового пакету військової допомоги увійшли, зокрема, ракетні системи великої дальності, а також інша великокаліберна зброя, передає Obozrevatel.

Водночас на брифінгу Блінкен заявив, що Україна дала гарантії США у тому, що не використовуватиме систему озброєння великої дальності проти цілей на території росії. Він наголосив, що між Україною та США є розуміння в цьому питанні. Крім того, президент Байден попереджав російського диктора володимира путіна про такий крок у разі вторгнення рф до України.

Своєю чергою Україна побудує систему ППО, міцнішу за ізраїльський "Залізний купол", сказав президент України Володимир Зеленський у середу під час спілкування за допомогою відеозв'язку з учнями Дрогобицького ліцею та дітьми, які перебувають у Польщі.

Буде побудована система ППО, навіть міцніша, ніж ізраїльська система "Залізний купол". Вона маленька, нам не підходить, тому що у нас Київський регіон - як уся держава Ізраїль. Будуватимемо, хочеться швидше, - сказав він, відповідаючи на запитання одного з учнів ліцею.

Нагадаємо, раніше Маляр пояснила, чому зброя так довго їде до України.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
В Україну та Грузію вторглася Росія, а не НАТО, — Блінкен В Україну та Грузію вторглася Росія, а не НАТО, — Блінкен
На його думку, те, що відбувається в Україні стосується не тільки України.
На тлі обстрілів окупантів: помічниця держсекретаря США зустрілася в Києві з Кулебою перед візитом до Москви На тлі обстрілів окупантів: помічниця держсекретаря США зустрілася в Києві з Кулебою перед візитом до Москви
Після візитів до Києва та Москви Донфрід вирушить до Брюсселя.
Loading...
Load next