Необхідно набратися терпіння: Маляр пояснила, чому зброя так довго їде до України

Необхідно набратися терпіння: Маляр пояснила, чому зброя так довго їде до України

На швидкість передачі Україні зброї впливають контракти, укладені раніше західними виробниками. Крім того, для цього потрібні дозволи на найвищому рівні.

Про це розповіла замміністра оборони Ганна Маляр в ефірі марафону "Єдині новини", пояснюючи, чому темпи військової допомоги не такі швидкі, як хотілося б. Представниця Міноборони України зазначила: процес поставок складний і відрізняється від звичайних покупок у магазині, передає Obozrevatel.

Навіть коли ми щось придбаємо за кордоном і можемо самі перевезти, то це може зайняти день. Але до того, як почалася війна в Україні, у західних виробників зброї вже були певні контакти й зобов'язання. Тобто ми говоримо про те, що нам необхідно терміново, й одразу укладаємо угоди, – заявила Маляр.

Компанії країн-партнерів після нашого запиту повинні скоригувати наявні контракти, щоб зброя надійшла до ЗСУ якнайшвидше.

Для транзиту озброєнь також потрібні дозволи на найвищому рівні – від кабінету міністрів чи парламенту певної держави. Ці домовленості обговорюються між президентами, міністрами оборони.

Маляр додала, що українцям необхідно набратися терпіння й розуміти, що фактично всі угоди укладені.

Нагадаємо, раніше Маляр повідомила, що Українські військові хірурги провели операцію, яка не має аналогів у світі.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next