Найближче оточення путіна: в Україні заарештували активи “Моршинської”, які належать російському олігарху

Найближче оточення путіна: в Україні заарештували активи “Моршинської”, які належать російському олігарху

В Україні суд заарештував 53,4 мільйона гривень активів "Моршинської", які належать російському олігарху Михайлу Фрідману. Про це повідомляє пресслужба Бюро економічної безпеки.

Фрідман разом з партнерами Пьотром Авеном та Германом Ханом володіє компанією IDS Group Ukraine, яка є дочірнім підприємством міжнародної групи IDS Borjomi International. Власники намагалися уникнути санкцій та націоналізації й планували вилучити власні активи за фіктивними угодами через кіпрські компанії.

IDS Group Ukraine є імпортером мінеральної води "Боржомі" в Україні й представлена брендами "Моршинська" та "Миргородська". У 2021 році вартість цієї компанії оцінювали приблизно у 10 мільярдів гривень. 

Зазначимо, що російсько-ізраїльський підприємець Михайло Фрідман народився у Львові. З 2011 року Михайло Фрідман проводить у Львові щорічний фестиваль Leopolis Jazz Fest. Олігарха та його партнера Петра Авена вважають членами найближчого оточення російського диктатора володимира путіна.

Своєю чергою у маріпольському порту, який зараз захопили російські окупанти, залишилося багато металопродукції, яка належить компанії "Метінвест", росія краде цю продукцію і вивозить на свою територію, розповів генеральний директор "Запоріжсталі" Олександр Мироненко. Про це 13 червня повідомили у пресслужбі "Метінвесту".

У Маріуполі знаходиться дуже багато нашої продукції. І зараз відбувається крадіжка цієї продукції росіянами та вивезення її до російської федерації, – наголосив Мироненко. – Юристи компанії "Метінвест" розглядають можливості, як притягнути до відповідальності тих, хто просто банально краде метал. Але це свідчить, що росіяни не здатні щось створювати, а тільки грабувати, убивати.

Нагадаємо, раніше Зеленський ввів санкції проти путіна та пєскова.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

 

Loading...
Load next