У Польщі назвали терміни будівництва сховищ для українського зерна

У Польщі назвали терміни будівництва сховищ для українського зерна
Наразі Польща може забезпечити вивезення приблизно 1,5 млн т зерна з України на місяць, тоді як потреба становить близько 5 млн т.

На будівництво тимчасових зерносховищ на кордоні між Україною та Польщею для вивезення зерна буде потрібно від трьох до чотирьох місяців.

Про це заявив міністр сільського господарства Польщі Генрик Ковальчик, якого цитує Європейська правда.

За його словами, пропозиція президента США Джо Байдена про інфраструктури для вивезення зерна на польсько-українському кордоні є «вкрай цікавою», але для її втілення потрібно вирішити багато практичних питань.

Йдеться про місцеперебування, розмір, допоміжну інфраструктуру, джерела фінансування, питання власності та багато інших проблем, — зазначив польський міністр.

Зокрема, на думку Ковальчика, зерносховища потрібно розташувати на місці, де закінчується українська колія, щоб полегшити подальше транспортування.

Він також підкреслив, що наразі Польща може забезпечити вивезення приблизно 1,5 млн т зерна з України на місяць, тоді як потреба становить близько 5 млн т.

Водночас слід зазначити, що такі інвестиції можна буде завершити приблизно через три-чотири місяці, — додав Ковальчик.

Нагадаємо, раніше Президент США Джо Байден заявив про те, що його уряд збудує тимчасове сховище для українського зерна на кордоні з Польщею.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next