США нададуть Україні досконаліші ракетні комплекси та боєприпаси: дальність ураження — 300 км

США нададуть Україні досконаліші ракетні комплекси та боєприпаси: дальність ураження — 300 км
Україна зобов’язалася не атакувати цілі на території рф за допомогою артилерійської системи американського виробництва.

Президент США Джо Байден оголосив, що уряд США постачатиме Україні сучасні ракетні системи в рамках нового пакету військової допомоги вартістю 700 мільйонів доларів.

Про це Байден пише у колонці для New York Times, передає Sueddeutsche Zeitung.

 Я вирішив, що ми надамо українцям більш досконалі ракетні комплекси та боєприпаси, які дозволять нам точніше вражати важливі цілі на полі бою в Україні, — зазначив президент США в газеті.

Він уточнив, що новий пакет озброєнь також включає артилерійську систему HIMARS (М142 - високомобільна артилерійська ракетна система). 

Зазначимо, що Україна зобов’язалася не атакувати цілі на території рф за допомогою артилерійської системи американського виробництва. За словами його прессекретаря Байдена Карін Жан-П'єр, президент заявив, що жодні ракети не будуть поставлятися "для використання за межами поля бою в Україні".

Як раніше зазначав американський урядовець, HIMARS буде постачається з ракетами, які мають дальність дії лише близько 80 кілометрів; спеціалізовані ракети для використання в системі, навпаки, можуть летіти до 300 кілометрів. 

Ми не заохочуємо і не дозволяємо Україні завдавати ударів за її межі. Ми не хочемо затягувати війну лише для того, щоб завдати болю росії (...) Ми не хочемо війни між НАТО і Росією — написав президент.

Вас також може зацікавити стаття: Ми будемо деокуповувати всю територію, яка історично нам належить, - Зеленський

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Це вже не просто про Україну та Росію", — Байден звернувся до Путіна (відео) "Це вже не просто про Україну та Росію", — Байден звернувся до Путіна (відео)
Байден наголосив, що дипломатія залишається єдиним варіантом подолання кризи, і закликав Росію до співпраці. 
Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора
США планують ввести санкції проти РФ у разі прямої агресії проти України з її боку.
Путін прийняв рішення про вторгнення в Україну, — Байден (відео) Путін прийняв рішення про вторгнення в Україну, — Байден (відео)
Проте американський лідер запевнив, що шлях дипломатії і повернення за стіл переговорів все ще можливий.
Loading...
Load next