Японія виділила $200 мільйонів на боротьбу з продовольчою кризою: частина коштів надійде Україні

Японія виділила $200 мільйонів на боротьбу з продовольчою кризою: частина коштів надійде Україні
Зокрема кошти підуть на допомогу в будівництві сховищ для пшениці та інших зернових в Україні, щоб можна було відновити експорт.

Японський уряд офіційно прийняв рішення про надання допомоги у розмірі близько 200 млн доларів, щоб допомогти компенсувати небезпеку глобальної продовольчої кризи, спричинену вторгненням Росії в Україну.

Про це повідомляє NHK, передає ПравдаТУТ News.

У вівторок, 5 липня, Міністр закордонних справ Японії Хаяші Йошімаса оголосив детальний план, що був затверджений на засіданні Кабінету міністрів раніше того ж дня. Хаяші заявив, що ці кошти допоможуть постачати продовольство до країн Близького Сходу та Африки, які сильно постраждали від скорочення імпорту зерна з України та Росії.

За його словами, кошти будуть розподілені за допомогою міжнародних організацій. Хаяші додав, що ці кошти також сприятимуть збільшенню потужності з виробництва продовольства.

Глава МЗС заявив, що частина коштів буде спрямована на допомогу в будівництві сховищ для пшениці та інших зернових в Україні, щоб можна було відновити експорт з країни.

За його словами, Японія буде співпрацювати з країнами «Групи семи» та іншими країнами міжнародної спільноти, щоб намагатися зберегти продовольчу безпеку у світі.

Нагадаємо, наприкінці червня Японія оголосила додаткові санкції проти росії.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next