Благодійники задонатили в іноземній валюті майже 1,7 млрд грн для української армії

Благодійники задонатили в іноземній валюті майже 1,7 млрд грн для української армії

На спеціальний рахунок для допомоги українській армії надійшло майже 1,7 млрд грн. Про це відзвітували в пресслужбі Національного банку України.

Маємо приємну новину про поповнення нашого спеціального рахунку для допомоги армії. Учора благодійники задонатили українським захисникам суму в іноземній валюті, яка в еквіваленті становить майже 1,7 млрд грн. Завдяки їхній небайдужості залишок на рахунку станом на 7 липня перевищує 1,9 млрд грн, - повідомили в НБУ.

За інформацією пресслужби, усього з дня відкриття спецрахунку на нього надійшло понад 19,6 млрд грн в еквіваленті, з них понад 17,6 млрд грн Національний банк вже перерахував на потреби військових.

Також продовжують надходили донати й на рахунок для гуманітарних потреб. На сьогодні залишок на ньому становить понад 99 млн грн.

Загалом Міністерство соціальної політики України, що є отримувачем та розпорядником коштів рахунку, вже перерахувало з нього понад 511 млн грн для гуманітарної допомоги постраждалим від збройної агресії рф, повідомив Нацбанк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Фінляндія надасть Україні військову допомогу на 20 млн євро.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next