"Ми це підтримуємо": чи доведеться українцям взимку економити на опаленні квартир

"Ми це підтримуємо": чи доведеться українцям взимку економити на опаленні квартир

Війна вносить свої корективи в економіку країни і в Міненерго не виключають, що цієї зими ймовірно доведеться знизити показники мінімальної температури в житлових приміщеннях. Це в ефірі телемарафону зазначив глава відомства Герман Галущенко.

Наразі перед прийняттям відповідного рішення в Кабміні аналізують досвід європейських держав щодо зниження температурного режиму в будинках і квартирах.

Питання про зменшення обговорюється. В умовах війни, якщо є можливість економити ресурси, ми це підтримуємо, – сказав він.

Своєю чергою Міністерство розвитку громад та територій домовилося з міжнародними організаціями про фінансову допомогу для компенсації витрат громадянам, які безоплатно прихистили внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад та територій.

Міністерство уклало Меморандум про співпрацю з Товариством Червоного Хреста України та Міжнародною федерацією Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Йдеться про залучення фінансової допомоги в рамках проєкту “Прихисток”. Кошти будуть спрямовані на компенсацію витрат громадянам, які безоплатно прихистили внутрішньо переміщених осіб з-поміж уразливих категорій населення.

У рамках Меморандуму ці міжнародні організації надаватимуть фінансову допомогу українським громадянам, які безоплатно прихистили у своїх домівках вимушених переселенців. Заплановано, що кожна організація мобілізує по 200 млн грн прямої грошової компенсації для надання допомоги. У такі складні часи - це суттєва підтримка для українців, - заявив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Зазначається, що ця грошова допомога може бути використана для покриття компенсації витрат до кінця 2023 року, відповідно до затвердженого урядом Порядку.

Нагадаємо, раніше благодійники задонатили в іноземній валюті майже 1,7 млрд грн для української армії.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Інвестиційна війна: найбільші нафтосервісні компанії світу відмовились від Росії Інвестиційна війна: найбільші нафтосервісні компанії світу відмовились від Росії
Усі найбільші закордонні нафтосервісні компанії з "великої четвірки" заявили про припинення інвестицій у Росію на тлі військового вторгнення РФ в Україну.
Loading...
Load next