Німеччина більше місяця блокує пакет допомоги ЄС Україні у 9 млрд євро

Німеччина більше місяця блокує пакет допомоги ЄС Україні у 9 млрд євро

ФРН понад місяць блокує надання Україні пакету допомоги Євросоюзу в 9 млрд євро.

Про це повідомляє італійське видання Corriere della Sera, передає "Еспресо".

За інформацією видання, німецька влада вже понад місяць блокує виділення Україні чергового траншу допомоги Євросоюзу. Наразі Берлін схвалив лише перший транш у 1 млрд євро. 

За даними Corriere della Sera, німецькому міністру фінансів Крістіану Лінднеру не подобається, що Брюссель пропонує фінансувати допомогу Україні за рахунок загального європейського боргу. 

Видання припускає, що ситуація могла стати однією з причин, що спонукали президента України Володимира Зеленського звільнити посла України у Німеччині Андрія Мельника.

Про те, що ЄС надасть Україні кредит у 9 млрд євро до кінця 2022 року, 11 червня повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Джерела стверджують, що виплати відсотків покриватимуться з бюджету ЄС.

Нагадаємо, раніше благодійники задонатили в іноземній валюті майже 1,7 млрд грн для української армії.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
У випадку війни з Росією, економіка ЄС дуже постраждає, — ексглава МВФ У випадку війни з Росією, економіка ЄС дуже постраждає, — ексглава МВФ
Від зростання цін на енергоносії та продукти харчування до економічних санкцій і шкоди, завданої інвестиційній довірі, наслідки можуть бути далекосяжними, але їх важко оцінити кількісно.
Loading...
Load next