ЄС та Україна підписали меморандум про 1 мільярд євро екстреної макрофінансової допомоги

ЄС та Україна підписали меморандум про 1 мільярд євро екстреної макрофінансової допомоги

Віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс у вівторок підписав меморандум про взаєморозуміння щодо виділення Україні 1 мільярда євро макрофінансової допомоги.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Підписую меморандум про взаєморозуміння з Україною від імені ЄС щодо надання макрофінансової допомоги в розмірі 1 мільярда євро як екстреного фінансування. Її буде виплачено наприкінці липня для підтримки уряду та народу України. Україна – економіка у стані війни. ЄС тут, щоб допомогти, – написав Домбровскіс у Twitter.

Своєю чергою Кабінет міністрів на засіданні у вівторок, 19 липня, ухвалив постанову, яка передбачає фіксацію ціни на газ для теплокомуненерго на рівні 7,4 гривні за кубометр до кінця опалювального сезону.

Про це повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Ухвалюємо це рішення, за яким «Нафтогаз» продовжить постачати газ виробникам тепла по 7,4 гривні за кубометр. Ціна залишиться незмінною для всіх комуненерго. Це дозволяє місцевій владі не підвищувати тарифи ні на тепло, ні на гарячу воду, — сказав Шмигаль на засіданні.

Фіксована ціна залишиться до 31 травня 2023 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські банки у травні отримали понад ₴6 мільярдів прибутку.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі
Європейська комісія оголосила про виділення фінансової та гуманітарної допомоги у розмірі 25,4 мільйонів євро на підтримку людей, які постраждали та продовжують потерпати від збройного конфлікту на Донбасі.
Сполучені Штати передали Міноборони України фінансову допомогу на $7,85 млн Сполучені Штати передали Міноборони України фінансову допомогу на $7,85 млн
У США виділили додаткову фінансову допомогу у розмірі 7,5 мільйонів доларів для українських військових та Збройних Сил України.
До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС
Україна розраховує ще до вересня отримати другий транш та макрофінансову допомогу від Європейського Союзу, розмір якої становитиме – 600 мільйонів євро.
Loading...
Load next