Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі

Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі
Європейська комісія оголосила про виділення фінансової та гуманітарної допомоги у розмірі 25,4 мільйонів євро на підтримку людей, які постраждали та продовжують потерпати від збройного конфлікту на Донбасі.

Про це у четвер повідомила пресслужба Європейської комісії, пише "Європейська правда".

У часи, коли конфлікт на сході України вступив у свій восьмий рік, Європейська Комісія оголосила про виділення 25,4 мільйона євро гуманітарної допомоги, щоб допомогти людям, які все ще страждають від триваючої ворожнечі. Це доводить загальний обсяг гуманітарної допомоги ЄС з початку конфлікту до 190 мільйонів євро, - йдеться у повідомленні Європейської комісії.

Зазначимо, що ці кошти допоможуть людям із східної зони збройного конфлікту отримати медичні послуги, зокрема й допомогу в лікуванні від COVID-19, а також послуги юристів.

Фінансування допоможе відремонтувати пошкоджені будинки, школи та лікарні. Воно забезпечить найбільш вразливих людей засобами для задоволення їх основних потреб та підтримає доступ до безпечної води та освіти в надзвичайних ситуаціях. Потреби вразливих людей, таких як люди похилого віку та люди з обмеженими можливостями, будуть пріоритетними, - додають у Єврокомісії.

Таким чином, загальний обсяг гуманітарної допомоги ЄС з початку конфлікту на Донбасі склав 190 мільйонів євро, відзначили в комісії.

Читайте також
До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС
Україна розраховує ще до вересня отримати другий транш та макрофінансову допомогу від Європейського Союзу, розмір якої становитиме – 600 мільйонів євро.
Сполучені Штати передали Міноборони України фінансову допомогу на $7,85 млн Сполучені Штати передали Міноборони України фінансову допомогу на $7,85 млн
У США виділили додаткову фінансову допомогу у розмірі 7,5 мільйонів доларів для українських військових та Збройних Сил України.
Loading...
Load next