Світовий банк виділив Україні ще 530 мільйонів доларів

Світовий банк виділив Україні ще 530 мільйонів доларів

Світовий банк виділяє додаткові 530 мільйонів доларів на підтримку України, повідомили в установі 30 вересня.

Світовий банк оголосив про додаткові 530 мільйонів доларів США, які будуть надані на підтримку уряду України для вирішення негайних потреб, які виникли через вторгнення росії до України, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, фінансування Міжнародного банку реконструкції та розвитку забезпечується своєчасними кредитними гарантіями, наданими Великою Британією (500 мільйонів доларів США) та Королівством Данії (30 мільйонів доларів США).

Додаткове фінансування мобілізоване в межах проєкту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» (PEACE). Цей проєкт надає постійну підтримку уряду у спроможності забезпечити надання основних державних послуг зокрема у сферах охорони здоров’я, освіти та соціального захисту.

Загальна сума залученої Світовим банком допомоги вже становить 13 мільярдів доларів, зокрема й у зобов’язаннях та гарантіях донорів. З цієї суми 11 мільярдів доларів США вже виділені у повному обсязі.

Наш останній аналіз показує, що загальні довгострокові витрати на реконструкцію та відновлення в Україні є величезними, а потреби навіть на наступні три роки сягають понад 100 мільярдів доларів США. Ця цифра, як очікується, зростатиме в міру продовження війни, - зазначив при цьому регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі. 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next