Після висновків МАГАТЕ росія хоче якнайшвидше перевести ЗАЕС у свою електромережу – ISW

Після висновків МАГАТЕ росія хоче якнайшвидше перевести ЗАЕС у свою електромережу – ISW

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що після висновків МАГАТЕ окупанти створюють умови для того, щоб негайно перевести ЗАЕС у російську електромережу. Повідомив ISW.

Експерти припускають, що російська влада, можливо, створює умови для негайного переведення Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) в російську електромережу після заяви Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) від 3 листопада про те, що українська влада не використовує ядерні матеріали не за призначенням.

Тим часом російські війська продовжують виводити окремі підрозділи з північно-західної частини Херсонської області, але поки що незрозуміло, чи будуть вони боротися за місто Херсон.

За спостереженнями ISW, російські війська продовжують готувати запасні позиції на лівому (східному) березі Дніпра, облаштовуючи оборонні позиції на північний захід від Херсона та перекидаючи туди додаткові мобілізовані сили.

За повідомленнями, деякі російські елітні підрозділи – такі як повітряно-десантні війська та морська піхота – продовжують діяти на правому (західному) березі Дніпра, і їх повне виведення з півночі Херсонської області було чітким показником того, що російські війська не будуть боротися за місто Херсон або населені пункти на правому березі.

Українські та російські джерела також активно обговорювали повідомлення про закриття деяких російських контрольно-пропускних пунктів в околицях Херсона, крадіжку міських пам'ятників та зняття російського прапора з будівлі Херсонської обласної адміністрації як ознаки триваючого відходу росії з міста.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next