Окупанти підключають на ЗАЕС мобільні котельні – МАГАТЕ

Окупанти підключають на ЗАЕС мобільні котельні – МАГАТЕ

На захопленій росіянами Запорізькій АЕС окупанти підключають мобільні котельні на дизельному паливі для запобігання замерзанню критичних систем станції. Повідомило Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ).

13 грудня його команду на ЗАЕС поінформували, що на станції тривають роботи з випробування та введення в експлуатацію мобільних дизельних котелень, які призначені для запобігання замерзанню критично важливих систем ЗАЕС у зимовий період, в тому числі для обігріву робочих приміщень для персоналу ЗАЕС.  

Мобільні дизельні котельні потужністю 1-3 МВт встановлені та експлуатуються на одному з енергоблоків, ще декілька розгорнуті на інших майданчиках проммайданчика.

На ЗАЕС є 20 стаціонарних аварійних дизель-генераторів, які знаходяться в режимі очікування і готові до видачі електроенергії в разі відсутності всієї електроенергії ззовні майданчика. 

Однак для підвищення здатності впоратися з такою втратою електроенергії за межами майданчика в якості запобіжного заходу в даний час також розгортаються мобільні дизель-генератори. 

Два таких мобільних генератори у вівторок були підключені до одного з енергоблоків і перебували в режимі очікування, ще кілька мобільних генераторів проходили випробування перед підключенням до інших реакторів. 

13 грудня ЗАЕС втратила зв'язок із резервною лінією електропередач напругою 330 кіловольт (кВ) з електромережею, станція продовжувала отримувати електроенергію від основної зовнішньої лінії електропередач 750 кВ.

Нагадаємо, що посли ЄС погодили допомогу Україні в розмірі 18 млрд євро.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next