рф завдала Україні збитків на 600 млрд євро - фон дер Ляєн

рф завдала Україні збитків на 600 млрд євро - фон дер Ляєн

Збитки, які завдала рф Україні, оцінюються в 600 мільярдів євро. росія та її олігархи мають покрити витрати на відновлення країни. Про це заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у зверненні в Twitter.

росія має також фінансово заплатити за завдані нею руйнування. Збитки, завдані Україні, оцінюються в 600 мільярдів євро. росія та її олігархи мають відшкодувати Україні збитки та покрити витрати на відновлення країни, - сказала фон дер Ляєн.

Вона зазначила, що у ЄС є кошти змусити росію заплатити.

Ми заблокували 300 мільярдів євро резервів центробанку росії та заморозили 19 мільярдів євро грошей російських олігархів. У короткостроковій перспективі ми могли б створити з нашими партнерами структуру для управління цими коштами та їхнього інвестування. Потім ми б використали виручені кошти для України, - розповіла вона.

Фон дер Ляєн додала, що щойно санкції буде знято, ці кошти мають бути використані для того, щоб росія виплатила повну компенсацію за завдані Україні збитки.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
У Миколаєві назвали розмір збитків внаслідок постійних обстрілів росіян У Миколаєві назвали розмір збитків внаслідок постійних обстрілів росіян
Також з початку повномасштабної війни внаслідок обстрілів загинули 132 миколаївці (серед них одна дитина), 619 отримали поранення різного ступеня тяжкості (зокрема 8 дітей).
"Укрзалізниця" відзвітувала про 1,4 млрд збитків за перше півріччя "Укрзалізниця" відзвітувала про 1,4 млрд збитків за перше півріччя
Станом на липень "Укрзалізниця" має 39,1 млрд грн кредитів перед банками. Збитки компанії збільшилися через невиконання планових вантажних перевезень та пасажирських перевезень.
Loading...
Load next