Україна отримала частину гранту від США у розмірі 1,5 млрд доларів: куди підуть кошти

Україна отримала частину гранту від США у розмірі 1,5 млрд доларів: куди підуть кошти

Україна отримала грант від Сполучених Штатів Америки з Цільового фонду Світового банку. До Державного бюджету надійшла частина гранту у розмірі 1,5 млрд доларів. Повідомляє Мінфін.

За даними Мінфіну, це перший транш грантових коштів з 4,5 млрд доларів, які були надані Сполученими Штатами Америки через Цільовий фонд Світового банку у рамках проєкту "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні".

Залучені грантові кошти від Цільового фонду багатьох донорів буде спрямовано на забезпечення пенсійних виплат та окремих програм державної соціальної допомоги, таких як оплата житлово-комунальних послуг, підтримка малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства, ВПО, а також на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій тощо, - йдеться у повідомленні відомства.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Сполучені Штати передали Міноборони України фінансову допомогу на $7,85 млн Сполучені Штати передали Міноборони України фінансову допомогу на $7,85 млн
У США виділили додаткову фінансову допомогу у розмірі 7,5 мільйонів доларів для українських військових та Збройних Сил України.
Індекс "Біг-Мака" та ПКС: долар в Україні повинен коштувати 11 гривень Індекс "Біг-Мака" та ПКС: долар в Україні повинен коштувати 11 гривень
Незначні коливання курсу долара в Україні спричиняють хвилю обурливих коментарів з різким підняттям рівня невдоволення діями чинної влади. Проте, економісти переконують, що згідно з паритетом купівельної спроможності однаковий товар за кордоном та всередині України в одній й тій же валюті має коштувати однаково або принаймні його ціна має змінюватися однаковими темпами.
Loading...
Load next