Дефіцит електроенергії збільшився - Укренерго

Дефіцит електроенергії збільшився - Укренерго

Дефіцит потужності в енергосистемі збільшився, зупинилися деякі блоки електростанцій через обстріл газопроводу на сході України. До всіх областей доведені ліміти споживання, їх перевищення призводить до застосування аварійних відключень. Завдяки відносно теплій погоді 4-ту ніч поспіль споживання не обмежується. Повідомили в НЕК "Укренерго".

Станом на 28 грудня дефіцит електроенергії в системі збільшився. Це пов’язано із зупинкою деяких блоків електростанцій через обстріл газової інфраструктури у східному регіоні. Водночас завдяки відносно теплій погоді вже четвертий день поспіль у нічні години не застосовуються обмеження споживання. Проте у підсумку наявної потужності в системі недостатньо, щоб задовольнити всі потреби споживачів в країні, - повідомили в Укренерго.

У зв’язку з цим, як вказано, "до всіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призводить до необхідності застосування аварійних відключень".

У компанії вказали, що енергосистема України за три останні місяці перенесла 9 ракетних атак та 12 атак БПЛА росіян. Внаслідок цього об’єкти генерації та системи передачі зазнали масштабних та складних пошкоджень. "Для їх відновлення необхідні значні ресурси та час", - зауважили в НЕК.

Ворог не збирається зупинятися у своїх намірах занурити країну в темряву. Енергетики готуються до будь-яких можливих сценаріїв та за будь-яких умов будуть відновлювати енергосистему, - вказали в Укренерго.

Нагадаємо, що в Україні створили банківську мережу на випадок блекауту: що це і як працює.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Білорусь відновить постачання електроенергії в Україну Білорусь відновить постачання електроенергії в Україну
Білорусь сьогодні, 2 листопада, відновила постачання електроенергії в Україну в рамках аварійної допомоги. Про це УНН повідомляє з посиланням на Міністерство енергетики Білорусі.
Шмигаль: відключень газу і світла не буде Шмигаль: відключень газу і світла не буде
Прем'єр-міністр України запевняє, що під час опалювального сезону жодних вимкнень електроенергії чи опалення не буде.
В Україні подорожчає електроенергія: скільки доведеться платити В Україні подорожчає електроенергія: скільки доведеться платити
В Україні з 1 липня тарифи на електроенергію стрімко зростять. За різними оцінками, вартість кожного кВт год може збільшитися з 1,68 до близько 3 гривень.
Loading...
Load next