ЄС схвалив збільшення військової допомоги Україні на 500 млн євро

ЄС схвалив збільшення військової допомоги Україні на 500 млн євро

Європейський Союз ратифікував додаткову військову допомогу Україні на 500 мільйонів євро, оскільки Берлін зіткнувся з посиленням тиску через заклики Києва поставити танки Leopard німецького виробництва. Про це агентству Reuters повідомили джерела.

Міністри закордонних справ ЄС під час зустрічі у Брюсселі досягли угоди про сьомий такий транш допомоги після того, як минулого тижня західні країни не змогли домовитися про надання Україні бойових танків. Джерела повідомили, що пакет у 500 мільйонів євро схвалили разом із додатковими 45 мільйонами на "нелетальне обладнання" для військової тренувальної місії ЄС для України.

Очікувалося, що міністри обговорять, але не ухвалять рішення щодо використання російських активів, заморожених у Європі, для допомоги у відбудові України, а також 10-й пакет санкцій проти росії, який набуде чинності наступного місяця. Угорщина, яка активно виступає проти рф в ЄС, схвалила 500-мільйонний транш, але дала сигнал про свою позицію щодо посилення санкцій, особливо якщо вони обмежать співпрацю Будапешта з москвою в ядерній енергетиці.

Усі рішення, які можуть продовжити війну або призвести до потенційної ескалації, суперечать нашим інтересам. Доведено, що санкції заводять Європу в глухий кут, - заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Нагадаємо, що у Раду внесли законопроєкти по скасуванню податків на ввезення безпілотників і тепловізорів.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС
Україна розраховує ще до вересня отримати другий транш та макрофінансову допомогу від Європейського Союзу, розмір якої становитиме – 600 мільйонів євро.
Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі
Європейська комісія оголосила про виділення фінансової та гуманітарної допомоги у розмірі 25,4 мільйонів євро на підтримку людей, які постраждали та продовжують потерпати від збройного конфлікту на Донбасі.
Єврокомісія виділила Україні другий транш макрофінансової допомоги на €600 млн Єврокомісія виділила Україні другий транш макрофінансової допомоги на €600 млн
Перший транш Європейської комісії від імені ЄС в розмірі 600 млн євро Україна отримала в грудні минулого року в рамках програми макрофінансової допомоги, пов’язаної з COVID-19.
Loading...
Load next