Українські банки зобов'язали перевіряти клієнтів на зв'язки з рф

Українські банки зобов'язали перевіряти клієнтів на зв'язки з рф

Національний банк зобов’язує банки виявляти та документувати інформацію про зв’язки клієнтів та їх контрагентів із росією. Повідомляє НБУ.

Національний банк зобов’язує банки під час своєї діяльності виявляти та документувати інформацію про зв’язки клієнтів та їх контрагентів із державою, що здійснює збройну агресію проти України. Визначено категорії клієнтів, стосовно яких банк зобов’язаний виявляти та документувати таку інформацію, та обсяг відповідної інформації за кожною категорією, - ідеться в повідомленні.

Повідомляється, що Національний банк має право звернутися до банку з окремим запитом для отримання відомостей про виявлені банком зв’язки клієнтів та їх контрагентів із державою-агресором.

Збір та документування зазначеної інформації сприятиме підвищенню прозорості щодо клієнтів банків, які мають зв’язки із державою-агресором, та виявленню прихованої присутності держави-агресора на українському ринку, - зазначається в повідомленні.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
США оголосили $10 мільйонів винагороди за інформацію про російських хакерів DarkSide США оголосили $10 мільйонів винагороди за інформацію про російських хакерів DarkSide
Зовнішньополітичне відомство США оголосило про багатомільйонні винагороди за інформацію, яка наведе на керівників пов’язаного з Росією хакерського угруповання DarkSide.
Loading...
Load next