Справа "Дельта Банку": завершено досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях

Справа "Дельта Банку": завершено досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях
Завершено досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях пов’язаних з колишнім власником фінансової установи

Завершено досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях пов’язаних з «Дельта банком». Одне з них стосується колишнього власника за незаконне заволодіння майном фінансової установи, зловживання службовим становищем та за попередньою змовою групою осіб.

Колишній власник також певний період часу обіймав одночасно посади голови спостережної ради, а також голови загальних зборів акціонерів, що дозволяло йому вирішувати найважливіші питання в діяльності установи на свою користь.

Так в період з 2013-2014 років фігурант забезпечив укладання завідомо невигідного для банку договору кредитної лінії з підконтрольним суб’єктом господарювання, який є нерезидентом та неодноразово збільшення вказаного кредитного ліміту на загальну суму понад 900 мільйонів гривень. В подальшому він повернув вказані кошти лише частково. В наслідок вказаної діяльності банку завдано збитків на суму 897 мільйонів гривень, - старший слідчий в особливо важливих справах ГСУ НПУ Олександр Мірковець.


За зловживання службовим становищем чоловікові загрожує до 12 років позбавлення волі. Але це ще не все, бо друге кримінальне провадження, в межах якого теж завершили досудове розслідування, стосувалося щодо ухилення від сплати податків.

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Теги: 
Читайте також
Проєкт "еПідтримка" для отримання 1000 грн за вакцинацію офіційно запустили у застосунку Дія, - Федоров Проєкт "еПідтримка" для отримання 1000 грн за вакцинацію офіційно запустили у застосунку Дія, - Федоров
У застосунку Дія від 19 грудня офіційно запущений проєкт єПідтримка, який призначений для виплати 1000 грн громадянам за повний курс вакцинації.
Уряд України планує скасувати пільги на проїзд для українців: що пропонують натомість Уряд України планує скасувати пільги на проїзд для українців: що пропонують натомість
Кабмін планує монетизувати пільги на проїзд для українців в громадському транспорті. Зокрема із впровадженням такої ініціативи пропонують щомісячно виплачувати гроші пільговикам для проїзду у транспорті.
Loading...
Load next