Польща заборонила імпорт частини українських сільгосп товарів

Польща заборонила імпорт частини українських сільгосп товарів

Сьогодні польський уряд вирішив заборонити імпорт деяких сільськогосподарських товарів з України до Польщі. Це стосується, наприклад, круп.

Про це повідомив Ярослав Качинський, передає Польське Радіо.

Наша влада може бути рішучою навіть тоді, коли ситуація є складною. А тут є справді складна ситуація. Складна політично і в певному сенсі складна морально. Але ми мусіли прийняти таке рішення. Інакше, повторю це ще раз, була б дуже важка криза з усіма суспільними, економічними, а також політичними, фатальними для Польщі й фатальними для України наслідками, - зазначив Ярослав Качинський.

Він наголосив, що Польща повідомила українську сторону про це рішення та запевнив, що Варшава відкрита до переговорів. Він пояснив, що Польща повинна захистити свій сільськогосподарський ринок від висококонкурентної української сільськогосподарської продукції, яка має багато переваг, таких як краща земля або нижча вартість робочої сили.

Міністр сільського господарства і розвитку села Польщі Робер Телюс зазначив, що збільшення імпорту сільськогосподарської продукції з України спричиняє серйозні потрясіння на ринках країн, величезні збитки для виробників та соціальні потрясіння.

Міністри з 6 прикордонних країн домовилися, що вони тісно співпрацюватимуть і як коаліція країн, які найбільше постраждали від збоїв на ринку внаслідок збільшення імпорту сільськогосподарської продукції з України, вони закликатимуть Європейську комісію вжити всіх можливих заходів якнайшвидше стабілізувати ринки та запобігти драматичній ситуації фермерів у наших країнах.

Нагадаємо, Німеччина закликала ЄС до санкцій проти атомної енергетики рф

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Українці зможуть обміняти готівкову гривню у польських банках Українці зможуть обміняти готівкову гривню у польських банках
Для допомоги українцям Національний банк України готовий викупити у Національного банку Польщі готівкову гривню на суму до 10 млрд гривень.
Україна отримає американський газ від польської компанії Україна отримає американський газ від польської компанії
Це вже вдруге, коли американський газ постачають в Україну завдяки співпраці польської та української компаній.
Українські перевізники у четвер вийдуть протестувати до посольства Польщі Українські перевізники у четвер вийдуть протестувати до посольства Польщі
Відсутність необхідної кількості дозволів Республіки Польща стала однією із основних проблем для міжнародних автомобільних перевізників України
Loading...
Load next