Суд арештував 5 суден з українським зерном, яке викрила рф

Суд арештував 5 суден з українським зерном, яке викрила рф

За клопотаннями прокуратури Криму суд наклав арешти на 5 морських суден-порушників, які причетні до перевезення через окупований півострів награбованого українського збіжжя.

Як повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора, судна «Вера», «Волго-дон 5043 та 205», а також «Волго-балт 188 й 106» під прапорами держави-окупанта здійснювали систематичні незаконні заходи до закритого Севастопольського морського торговельного порту.

Таким чином порушники переправляли викрадене українське зерно до третіх країн та використовували Крим, як своєрідний «логістичний хаб» у злочинній схемі.

За процесуального керівництва прокуратури автономії здійснюється розслідування щодо порушень порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї (ч. 2 ст. 332-1 КК України).

У рамках цього кейсу за клопотаннями прокуратури автономії судом накладено арешти на 15 таких суден-порушників.

З липня 2014 року Україна офіційно припинила функціонування всіх портів окупованої території АР Крим та м. Севастополя, гавані півострова закриті для міжнародного судноплавства.

Заходження суден під іноземним прапором до морських портів Криму правоохоронні органи автономії кваліфікують як дії, що підривають суверенітет України та порушують норми національного законодавства, що тягне за собою кримінальну відповідальність судновласників, операторів та капітанів суден.

Досудове розслідування здійснює голдовне управління СБУ в АР Крим.

Нагадаємо, На Київщині рятувальники знищили російську крилату ракету Х-55

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Суд арештував майно підозрюваного у держзраді нардепа від "ОПЗЖ" Козака Суд арештував майно підозрюваного у держзраді нардепа від "ОПЗЖ" Козака
Яке саме майно потрапило під арешт наразі невідомо. Окрім цього, відносно особи Тараса Козака діють санкції, введені за фінансування тероризму.
Венедіктова заперечила слова Медведчука про лікування Козака в Білорусі Венедіктова заперечила слова Медведчука про лікування Козака в Білорусі
Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова не підтвердила інформацію проросійського депутата та кума Путіна Віктора Медведчука про те, що підозрюваний у державній зраді Тарас Козак перебуває на лікуванні в Білорусі.
Loading...
Load next