Данія відкрила спеціальний інвестфонд для України

Данія відкрила спеціальний інвестфонд для України

В рамках Українського інвестиційного форуму в Копенгагені оголосили про запуск соціальної програми датського інвестиційного фонду для України на загальну суму в 1 млрд датських крон (близько 134 мільйонів доларів).

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Данія є одним із лідерів щодо фінансової допомоги Україні. З початку повномасштабного вторгнення загальна військова підтримка склала $1,4 млрд, а загальна гуманітарна допомога, в тому числі макрофінансова – $212 млн, – зазначила міністр економіки Юлія Свириденко.

В рамках форуму також було оголошено про затвердження фінансування для двох пілотних проектів у сфері сільського господарства та агропереробки. Йдеться про постраждалі компанії південного регіону – Нібулон, якому дадуть кредит на 25 млн євро, та Агрофьюжн – 15 млн євро. Також кредити нададуть агрокомпаніям, розташованим біля лінії фронту в Миколаєві, які відновлюватимуть зруйновані виробничі потужності, закуповуючи обладнання у датських експортерів.

Не потрібно чекати, поки війна припиниться. Ми хотіли б залучити датський бізнес на ранніх стадіях відбудови України. Ми маємо діяти і підтримувати українську економіку, – зауважив міністр підприємництва Данії Мортен Бьодсков.

Нагадаємо, Молдова скасовує міжнародні потяги і літаки

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія оголосила про завершення будівництва "Північного потоку-2" Росія оголосила про завершення будівництва "Північного потоку-2"
Скандальний газопровід "Північний потік-2" Росія будує в обхід України, Однак, РФ використовує газопровід для підриву безпеки України, оскільки він є найбільшим геополітичним проєктом Кремля.
Loading...
Load next