Росія оголосила про завершення будівництва "Північного потоку-2"

Росія оголосила про завершення будівництва "Північного потоку-2"
Скандальний газопровід "Північний потік-2" Росія будує в обхід України, Однак, РФ використовує газопровід для підриву безпеки України, оскільки він є найбільшим геополітичним проєктом Кремля.

Російський газовий монополіст "Газпром" оголосив про завершення будівництва газопроводу"Північний потік-2" й вже до кінця року вже планує здійснити перші поставки газу через нього. Про це вранці 10 вересня повідомив голова правління компанії Газпром Олексій Міллер.

На ранковій оперативній нараді в ПАТ "Газпром" голова правління Алєксій Міллер повідомив, що сьогодні вранці о 8.45 будівництво газопроводу "Північний потік-2" повністю завершено, - йдеться у повідомленні.

Відомо, що 6 вересня була зварена остання труба другої нитки магістралі. Після цього треба було провести стиковку секції газопроводу, що йде від берега Німеччини, з секцією, що тягнеться з вод Данії. Так, поставки газу трубопроводом можуть початися вже з 1 жовтня, а обидві нитки можуть запрацювати до 1 грудня. 

Зауважимо, що морський газопровід "Північний потік-2" потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік проходить від компресорної станції Слов’янська у Кінгісеппському районі Ленінградської області до балтійського узбережжя Німеччини. Загальна протяжність магістралі за двома нитками становить 2460 кілометрів. Ними Росія постачатиме газ до Німеччини через морські території РФ, ФРН, Фінляндії, Швеції та Данії.

НЕБЕЗПЕКА "ПІВНІЧНОГО ПОТОКУ-2" ДЛЯ УКРАЇНИ

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна наполягатиме на призупиненні будівництва "Північного потоку-2". Оскільки газогін є економічною зброєю Кремля. Згодом, Україна була готова вести переговори про компенсації через втрату надходжень від транзиту газу після запуску газопроводу "Північний потік-2".

На початку серпня дев’ять країн опублікували спільну заяву проти будівництва "Північного потоку-2". До ініціативи долучилися дипломати України, США, Польщі, Великої Британії, Чехії, Литви, Латвії, Естонії та Ірландії. В Україні переконані, що реалізація цього проєкту загрожує безпеці країни і порушує принципи диверсифікації Енергетичного союзу ЄС.

Читайте також
Теракти та провокації: Аваков заявив про загрозу з боку Росії через запуск "Північного потоку-2" (відео) Теракти та провокації: Аваков заявив про загрозу з боку Росії через запуск "Північного потоку-2" (відео)
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що від Росії слід очікувати низки провокацій і спроб терактів на українській ділянці газопроводу через запуск "Північного потоку-2", оскільки перша нитка російського газопроводу вже добудована.
"Північний потік-2" можна та потрібно зупинити - Вітренко "Північний потік-2" можна та потрібно зупинити - Вітренко
За словами Юрія Вітренка, Україні потрібні гарантії збереження транзиту газу через її територію, оскільки він знижує ризик повномасштабної війни.
Україна сподівається на продовження санкцій проти газопроводу "Північний потік-2", - Шмигаль Україна сподівається на продовження санкцій проти газопроводу "Північний потік-2", - Шмигаль
Уряд сподіваються на продовження санкцій США проти "Північного потоку-2".
Loading...
Load next