В Україні триває наймасштабніша за всю історію незалежності ремонтна кампанія на енергетичних об’єктах, - Герман Галущенко

В Україні триває наймасштабніша за всю історію незалежності ремонтна кампанія на енергетичних об’єктах, - Герман Галущенко

В Україні триває наймасштабніша за всю історію незалежності ремонтна кампанія на енергетичних об’єктах.  На цьому Міністр енергетики України Герман Галущенко наголосив під час брифінгу на одній з АЕС, де сьогодні після ремонту був запущений 1000 МВт енергоблок.

Роботи на об’єкті завершені достроково – на 20 днів раніше запланованого терміну, повідомляє Урядовий портал.

Кожен день, на який ми можемо скоротити строки ремонту та додати в енергосистему додаткову потужність, – це виклик. Але це дуже важливо для балансування і підтримки нашої енергосистеми. І зараз ми намагаємось максимально скорочувати терміни ремонтів там, де це можливо, - зазначив Міністр.

Очільник Міненерго підкреслив, що вихід з ремонту атомного блоку особливо важливий через підрив росіянами дамби Каховської ГЕС, який мав безпосередній вплив на роботу енергосистеми.

На жаль, через терористичні дії окупантів гідрогенерація сьогодні не працює на ту потужність, яку прогнозували. Тому підтримка з боку інших генерацій дуже важлива для стабільної роботи системи, - додав Міністр.

Герман Галущенко наголосив, що катастрофа на Каховській ГЕС і, як наслідок, суттєве зниження рівня води в Каховському водосховищі становить і додаткову загрозу для окупованої Запорізької АЕС. 

Ще одним із ризиків внаслідок теракту на Каховській ГЕС очільник Міненерго назвав труднощі в роботі великих виробничих об’єктів у регіоні, які можуть виникнути через нестачу води.

Це вплине і на енергетику. Але держава шукає рішення для того, щоб утримати великі підприємства в роботі, - зазначив Герман Галущенко. 

Своєю чергою президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін подякував колективу атомної станції за проведену роботу: «Працівники станції, виконуючи завдання Міненерго, змогли завершити роботи раніше запланованого строку. Це дуже важлива подія, і ми дякуємо всьому колективу, який доклав значних зусиль, щоб виконати завдання з випередженням графіка».

Нагадаємо, Лікарі Львівського «ОХМАТДИТу» спільно з американським хірургом оперували пацієнтів з вадами обличчя

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next