"Сенс Банк" Фрідмана: Нацбанк виводить його з ринку та пропонує націоналізувати

"Сенс Банк" Фрідмана: Нацбанк виводить його з ринку та пропонує націоналізувати

Правління Національного банку ухвалило рішення вивести з ринку "Сенс Банк" (колишній "Альфа Банк") та звернулось до Кабінету міністрів з проханням його націоналізації. 

Про це повідомила пресслужба НБУ

У Нацбанку зазначили, що кінцевими власниками "Сенс Банку" є громадянин росії та Ізраїлю Михайло Фрідман, громадянини РФ Петро Авен і Андрій Косогов. Вони під санкціями ЄС та багатьох інших країн за підтримку агресії проти України. 

Це завдає значного репутаційного ризику і чинить істотний негативний вплив на діяльність банку, - йдеться в повідомленні.

В НБУ також відзначили погіршення платіжної дисципліни позичальників "Сенс Банку", через що капітал фінустанови за період із 1 березня до 1 липня зменшився на 50%, коли в інших системно важливих банках він у цілому збільшився на 29%.

Крім того, за даним Національного банку, власники "Сенс Банку" не здатні виконувати зобов’язання про підтримання достатнього рівня капіталу та вжиття своєчасних заходів для запобігання неплатоспроможності.

На підставі рішення НБУ з 21 липня у банку буде введено тимчасову адміністрацію Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Сервіси для українців поки працюватимуть у звичайному режимі, без додаткових обмежень. Також без обмежень прийматимуть платежі юридичних осіб.

Нацбанк звернувся до Кабміну із пропозицією щодо націоналізації "Сенс Банку". Якщо уряд ухвалить таке рішення, то банк стане державним, а власникийого істотної частки будуть позбавлені права розпоряджатися своїми активами та відчужувати їх у будь який спосіб.

Нагадаємо, Росіяни влаштували дебош на курорті в Чорногорії: отримали від місцевих стільцями по голові

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Мінсоцполітики повідомили про зростання прожиткового мінімуму
Водночас буде змінено сферу його застосування
В Україні проведуть перевірку усіх АЗС
Щорічно Україна втрачає мільярди через діяльність нелегальних АЗС. Тому в країні візьмуться за нелегальні заправки і перевірити кожну з них.
Loading...
Load next