Україна за пів року збільшила експорт агропродукції до ЄС на 8%

Україна за пів року збільшила експорт агропродукції до ЄС на 8%

У січні-червні 2023 року Україна експортувала до країн Європейського Союзу продовольства на $5 270 млн, що на 8% перевищує показник за відповідний період минулого року.

Про це повідомив заступник директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» Микола Пугачов.

Він зазначив, що частка ЄС у загальній структурі українського агроекспорту у І півріччі цього року становила 44%. За перші 6 місяців 2023 року країни Азії закупили українського продовольства на $3755 млн, що на 5% більше, ніж за період 2022-го. Частка Азії за цей період становила приблизно 32% від загального експорту аграрної продукції.

Обсяги експорту до країн Африки становили близько $684 млн. Частка цього регіону склала 6% від загального експорту аграрної продукції з України. Експорт агропродовольчої продукції у січні-червні 2023 року збільшився у порівнянні з минулорічними показниками у $10 221 млн на 16% і склав $1 1847 млн.

Нагадаємо, «Була на зарплаті» у фсб: СБУ затримала коригувальницю повітряних ударів по Одесі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Загроза глобальній продовольчій безпеці: ЄС пропонує спростити експорт продукції з України Загроза глобальній продовольчій безпеці: ЄС пропонує спростити експорт продукції з України
План спрямований на інтеграцію інфраструктури України та ЄС для мобілізації 20 мільйонів метричних тонн зерна.
Обсяги зростають: Україна посіла четверте місце за поставками агропродукції до ЄС Обсяги зростають: Україна посіла четверте місце за поставками агропродукції до ЄС
Зріс також обсяг сільськогосподарських товарів, які Україна ввозила з країн ЄС.
Loading...
Load next