Російська атака на суховантажне судно Sukru Okan призвела до зростання світових цін на пшеницю

Російська атака на суховантажне судно Sukru Okan призвела до зростання світових цін на пшеницю

Під час торгів у понеділок ф'ючерси на пшеницю підскочили приблизно на 1,2%, після чого зростання скоригувалося до 0,3% – до $6,56 за бушель після падіння на 1,5% у п'ятницю.

Про це повідомили в Bloomberg.

Напередодні, 13 серпня, у Міноборони рф заявили, що турецьке суховантажне судно Sukru Okan під прапором Палау, що прямувало в порт "Ізмаїл" (Одеська обл.), не відреагувало на вимогу російських військових про примусову зупинку для огляду. Псля цього російський бойовий корабель "відкрив попереджувальний вогонь з автоматичної стрілецької зброї", а з вертольота на суховантажне судно висадилася група російських військових. Після завершення примусового огляду судно відпустили, однак воно змінило курс і наразі зупинилося в одному з румунських портів.

У Міноборони Туреччини розпочали розслідування цього інциденту.

Ці дії є прикладом цілеспрямованої політики росії, спрямованої на загрозу свободі судноплавства та безпеці комерційного судноплавства в Чорному морі, – повідомили в МЗС України.

Як відомо, 19 липня Міноборони рф заявило, що у зв’язку із припиненням "зернової угоди" згортається гуманітарний коридор у Чорному морі, а судна, що йдуть в українські порти, будуть розглядатися як "потенційні перевізники військових вантажів".

У відповідь Міноборони України оголосило, що також може розглядати всі судна, що прямують Чорним морем у напрямку російських портів або окупованих рф українських портів, як причетні до перевезення вантажів воєнного призначення 

Нагадаємо, На кордоні з Україною білоруси збільшують кількість станцій РЕБ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next