Цього місяця до України надійшло майже 1,1 млрд куб. м газу з ЄС та Молдови

Цього місяця до України надійшло майже 1,1 млрд куб. м газу з ЄС та Молдови

У серпні 66% обсягів газу надійшло до зберігання в режимі "митний склад", натомість 34% надійшли у режимі short-haul з метою закачування на "митний склад". Для зберігання в Україні основні обсяги завезли трейдери-нерезиденти.

Про це повідомляє ТОВ "Оператор газотранспортної системи України" (ОГТСУ). 

Додаткові напрямки, які з'явилися з 2022-2023 років, вдалося завантажити на вищий відсоток ніж ті, які існують вже багато років. Це стало можливим завдяки заходам, які вжили ОГТСУ спільно з суміжними операторами, за підтримки Кабінету Міністрів, Міністерства енергетики та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Показники імпорту природного газу у серпні свідчать, що така тенденція збережеться щонайменше і у вересні. Наразі майже всі західні точки входу до української ГТС працюють на повну потужність: Польща використовувала у липні-серпні на 81%, Угорщина – на 89%, віртуальний реверс по Молдові – на 98%. Також є можливість наростити обсяги з боку Словаччини, – заявив генеральний директор ОГТСУ Дмитро Липпа.

Нагадаємо, Окупанти не допустили до занять старшокласників без паспорта рф

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next