ЄБРР планує інвестувати близько €1,5 мільярда на рік в Україну

ЄБРР планує інвестувати близько €1,5 мільярда на рік в Україну

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) планує продовжувати інвестувати близько 1,5 мільярда євро на рік в Україну в найближчі два роки.

Про це заявила президентка ЄБРР Оділь Рено-Бассо, передає Reuters.

За її словами, сума остаточно не встановлена, тому може зрости. Однак досі існує нагальна потреба в підтримці України після вторгнення Росії, особливо енергетичного сектора та інфраструктури країни.

Це залежить від сценаріїв, але я б очікувала принаймні такого ж, в середньому на рівні 1,5 мільярда євро на рік, у контексті війни. Але якби реконструкція справді почала прискорюватися, то, ймовірно, збільшилася б, — сказала Рено-Бассо в кулуарах заходу в Chatham House у Лондоні.

Президентка ЄБРР наголосила на актуальності підтримки енергетичної безпеки України та її інфраструктури.

Якщо не буде опалення, не буде електрики, зима буде дуже важкою. Тому ми переважно на цьому зосереджувалися, – зазначила вона.

Рено-Бассо наголосила, що ЄБРР має поновлювану кредитну лінію з компанією «Нафтогаз», щоб допомогти їй закупити достатню кількість газу як і минулої зими, і що він має намір збільшити цю кредитну лінію.

У 2022-2023 роках банк зарезервував 3 мільярди євро на підтримку інфраструктури України та надання кредитних ліній під час конфлікту, з яких 1,7 млрд євро було освоєно минулого року.

Нагадаємо, У Польщі пʼяний українець збив на авто доньку

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна ініціює виключення Росії з ЄБРР, — Шевальов Україна ініціює виключення Росії з ЄБРР, — Шевальов
Є всі підстави розраховувати на серйозну підтримку інших акціонерів ЄБРР у ​​цьому питанні.
Ринок електрокарів на підйомі: як інвесторові скористатися цією можливістю Ринок електрокарів на підйомі: як інвесторові скористатися цією можливістю
 Зараз частка електромобілів займає всього 3% у світовому автопромі. Але ситуація стрімко змінюється: вже до кінця 2020-х, за прогнозами Wedbush Securities Inc., кожен третій автомобіль буде працювати на електробатареї.
Loading...
Load next