До Туреччини доставили близько 160 400 тонн вугілля з ТОТ Донецької та Луганської областей

До Туреччини доставили близько 160 400 тонн вугілля з ТОТ Донецької та Луганської областей

Цьогоріч до Туреччини, з окупованих рф територій України було експортовано вугілля на суму щонайменше 14,3 мільйона доларів.

Про це повідомляє Reuters.

У період із лютого до липня 2023 року до Туреччини доставили близько 160 400 тонн вугілля з окупованих регіонів Донецької та Луганської областей. Три виробники, протягом цього періоду постачали вугілля з двох регіонів до Туреччини.

Туреччина не обмежувала торгівлю з рф чи територіями України, які контролює москва. Вашингтон застеріг компанії, щоб вони не допомагали москві вести війну проти України чи обходити санкції.

Відомо, що вугілля від щонайменше 10 виробників відправлялося до Туреччини в період з лютого до липеня. Анкара була найбільшим експортним напрямом вугілля з анексованих регіонів, на її частку припало 95% поставок за цей період. Відповідно до офіційних даних, у першій половині цього року з імпортованого вугілля було вироблено 31,5 мільйона мегават-годин електроенергії, що на чверть більше, ніж за той же період 2022 року.

Продавці вугілля зареєстровані в рф та на анексованих українських територіях. Покупцями були компанії, зареєстровані в Гонконгу, ОАЕ та офшорних юрисдикціях, включно з Белізом та Британськими Віргінськими островами. У списку не було турецьких компаній.

У листопаді тодішній "глава" так званої "ДНР" Віталій Хоценко заявив, що регіон вже експортує вугілля до Туреччини, звідки воно йде на ринки Близького Сходу та Африки.

Нагадаємо, COVID-19: Moderna розробила нову версію вакцини

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Страшні наслідки війни: генсек ООН прогнозує масовий голод і крах продовольчої системи світу Страшні наслідки війни: генсек ООН прогнозує масовий голод і крах продовольчої системи світу
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш вважає, що на світ може очікувати масовий голод. Крім того, він прогнозує крах глобальної продовольчої системи.
Loading...
Load next