Уряд України готовий запровадити заборону на імпорт певних товарів із Польщі — Шмигаль

Уряд України готовий запровадити заборону на імпорт певних товарів із Польщі — Шмигаль

Уряд України готовий запровадити заборону на імпорт деяких товарів із Польщі, Словаччини та Угорщини, якщо ці країни не погодяться зняти односторонню заборону на імпорт української агропродукції.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Уряд пропонує ЄС та країнам-сусідам компроміс: "Україна впровадить заходи контролю та верифікації за експортом чотирьох груп товарів".

Ми будемо надавати ЄС та сусідам митні дані щодо експорту визначених товарів та будемо збирати дані про кінцевий пункт відправлень у системі електронної черги. Наша ключова пропозиція — це запровадження системи верифікації на експорт визначених агротоварів до п’яти держав-членів ЄС. Ми обговорюємо цю пропозицію з Єврокомісією, — заявив прем’єр-міністр.

Україна також подала формальний запит до Польщі, Угорщини, Словаччини про порушення норм СОТ. Також Україна починає антидискримінаційне розслідування проти недружніх дій цих країн у торговельній сфері.

Якщо Польща, Угорщина, Словаччина не погодяться на узгоджені з Єврокомісією заходи, то Україна буде вводити дзеркальні або взаємні торгові обмеження. Найважливіше пам’ятати — ми всі на одному боці. На боці європейських цінностей і демократії, —  наголосив Шмигаль.

Нагадаємо, Литва обговорила висловлювання Папи про "велику росію" з посланцем Ватикану

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next