Українські аграрії використовують уже 120 тис. га розмінованих земель

Українські аграрії використовують уже 120 тис. га розмінованих земель

З початку року було обстежено понад 200 тис. га земель сільгосппризначення, визначених для першочергового розмінування, 120 тис. га вже використовують аграрії.

Про це з посиланням на дані ОВА повідомила очільниця Мінекономіки Юлія Свириденко.

Є 200 тисяч гектарів обстежених з початку року земель сільськогосподарського призначення. Це значний результат та значні темпи роботи. Особливо важливо, що понад 120 тисяч гектарів обстежених та розмінованих земель вже використовується сільгоспвиробниками, - сказала вона.

Лише за минулий тиждень піротехніки обстежили близько 4,5 тисячі га земель сільгосппризначення. З них у Херсонській області – понад 3,7 тис. га, Миколаївській - понад 430 га, Харківській – понад 280 га, зазначила Свириденко.

План заходів із розмінування (гуманітарного розмінування) земель сільськогосподарського призначення розрахований на чотири роки та передбачає повернення в господарську експлуатацію понад 470 тис. га найбільш цінних сільськогосподарських угідь.

Нагадаємо, ЗСУ вранці вразили командний пункт ЧФ біля Севастополя

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні прогнозують подорожчання комунальних послуг до 33% (відео) В Україні прогнозують подорожчання комунальних послуг до 33% (відео)
Міністерство економіки очікує, що тарифи для населення на комунальні послуги до кінця цього року зростуть в середньому на 33%.
Дві мережі АЗС в Україні відновлюють продаж преміального пального Дві мережі АЗС в Україні відновлюють продаж преміального пального
Після роз'яснення Міністерства економіки щодо постанови Кабміну про держрегулювання цін на паливо, дві мережі АЗС повідомили про відновлення продажу преміального палива.
Loading...
Load next