Небанківські фінансові установи мають розкривати на своїх вебсайтах та в рекламі умови щодо кредитування ‒ НБУ

Небанківські фінансові установи мають розкривати на своїх вебсайтах та в рекламі умови щодо кредитування ‒ НБУ

Небанківські фінансові установи зобов’язані розкривати на власних вебсайтах та в рекламі всі умови з надання споживчого кредиту.

Про це повідомляє НБУ.

Характеристики послуги мають розкриватися разом з іншими умовами кредиту, а не приховуватися на інших вебсторінках чи розділах Це потрібно для «ефективного інформування клієнта на переддоговірному етапі, ‒ пояснили в Нацбанку.

Така сама умова стосується і попереджень споживача про можливі для нього наслідки в разі користування фінансовою послугою або невиконання обов’язків згідно з договором.

Водночас у рекламі на сторонніх сайтах фінустанови зобов’язані давати гіперпосилання на власну сторінку, де розкрита істотна інформація та попередження. Також ті фінустанови, які досі не розробили функцію калькуляторів загальних витрат за кредитом, повинні зробити це до 1 січня 2024 року.

Фінустановам дали перехідний період в один місяць.

Нагадаємо, У Нідерландах шукають додаткові місця для розселення українських біженців

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Інфляція в Україні: коли вдасться стабілізувати ціни на українському ринку Інфляція в Україні: коли вдасться стабілізувати ціни на українському ринку
Українські ціни на продовольчі продукти та товари щомісяця стрімко зростають. Зокрема в НБУ зазначають, що інфляція почне сповільнюватися лише восени у 2021 році.
В Нацбанку заявили, що в Україні серед населення зростає попит на отримання кредитів В Нацбанку заявили, що в Україні серед населення зростає попит на отримання кредитів
У Національному банку України зростає попиту серед бізнесу й домогосподарств на отримання кредитів у першому кварталі 2021 року. Цим самим підтверджується те, що українці все охочіше беруть кредити в українських банках.
НБУ продав 50 мільйонів доларів на міжбанку НБУ продав 50 мільйонів доларів на міжбанку
Минулого тижня Національний банк України продав на міжбанку $50 мільйонів доларів.
Loading...
Load next