НБУ покращив прогноз зростання ВВП

НБУ покращив прогноз зростання ВВП

Нацбанк втретє за рік покращив свій макропрогноз на поточний 2023 рік. На цей раз регулятор очікує зростання економіки (ВВП) на 4,9% при зниженні інфляції до 5,8%. 

Про це йдеться у повідомленні НБУ із посиланням на заяву керівництва під час прес-конференції, присвяченій зміні облікової ставки.

Зазначається, що на наступний рік оцінка зростання ВВП покращена незначно – з 3,5% до 3,6%, тоді як щодо інфляції НБУ тепер очікує на розворот тенденції та її збільшення до 9,5% замість колишнього прогнозу у 8,5%.

Як відомо, наприкінці липня Нацбанк підвищив прогноз зростання ВВП України у 2023 році з 2% до 2,9% (у січні він оцінював його на рівні 0,3%), однак знизив прогноз на 2024 рік з 4,3% до 3, 5%.

Нагадаємо, Окупанти обстріляли Сумщину: загинув 16-річний хлопець

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Зростання української економіки перевищило 5% - Мінекономіки Зростання української економіки перевищило 5% - Мінекономіки
За розрахунками Мінекономіки, обсяг ВВП у першому півріччі цього року збільшився на 1,7 % у порівнянні з першою половиною минулого року.
Українська економіка пройшла пік падіння Українська економіка пройшла пік падіння
Надалі економіка країни лише ростиме. Про це заявив міністр економіки Ігор Петрашко, коментуючи дані Держстату, за якими падіння ВВП за 2020 рік склало 4%.
НБУ продав 50 мільйонів доларів на міжбанку НБУ продав 50 мільйонів доларів на міжбанку
Минулого тижня Національний банк України продав на міжбанку $50 мільйонів доларів.
Loading...
Load next