Україна домовилася з МВФ про транш на $900 млн

Україна домовилася з МВФ про транш на $900 млн

Україна та Міжнародний валютний фонд удруге переглянули механізм розширеного фінансування. Наступними тижнями виконавча рада МВФ має схвалити угоду про передачу Україні 900 мільйонів доларів.

Про це повідомили в пресслужбі МВФ.

Ці кошти передадуть у межах чотирирічної програми розширеного фінансування для України на загальні 15,6 мільярда доларів.

В МВФ зазначили, що програму виконують за планом, «попри надзвичайно складну ситуацію».

Усі кількісні критерії ефективності на кінець червня та індикативні цілі на кінець вересня виконано. Більшість структурних контрольних показників також було досягнуто, а деякі інші виконано з деякою затримкою або виконуються, що свідчить про незмінну відданість органів влади загальному порядку денному реформ, — сказали в установі.

Також в МВФ відзначили, що попри «руйнівний вплив» війни на економіку Україні вдалося зберегти макроекономічну та фінансову стабільність «завдяки виваженій політиці, а також постійній та своєчасній зовнішній підтримці». Крім того, там вказали, що нещодавній перехід Національного банку України до керованої гнучкості обмінного курсу зміцнить стійкість української економіки.

Утім, в установі також уточнили, що в Україні зберігається складне середовище для державних фінансів через високий бюджетний дефіцит.

Фінансова система залишається стабільною, ліквідною та високо забезпеченою завдяки широкомасштабним надзвичайним заходам, але з огляду на невизначеність, пов’язану з війною, необхідна постійна пильність, — підсумували в Міжнародному валютному фонді.

Нагадаємо, Україна домовилася з МВФ про наступний транш на $900 млн

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна може отримати транш на 700 млн доларів на початку жовтня - Гетманцев Україна може отримати транш на 700 млн доларів на початку жовтня - Гетманцев
Голова фінкомітету Верховної Ради Данило Гетманцев запевнив, що у МВФ є певні технічні моменти, які потрібно виконати для того, аби отримати транш.
Подарунок до 30-річчя Незалежності: Зеленський розповів, на що підуть 2,7 млрд доларів траншу від МВФ Подарунок до 30-річчя Незалежності: Зеленський розповів, на що підуть 2,7 млрд доларів траншу від МВФ
Міжнародний валютний фонд виділить з резервних активів 650 мільярдів доларів, з яких 2,7 мільярда підуть в Україну.
У Зеленського розповіли, коли Україні очікувати отримання чергового траншу від МВФ У Зеленського розповіли, коли Україні очікувати отримання чергового траншу від МВФ
Україна вже до вересня 2021 року може отримати грошовий транш від Міжнародного валютного фонду (МВФ) в розмірі $2 мільярдів доларів.
Loading...
Load next